A nyelvtanulás lassan megkerülhetetlen lesz a fiatalok, de az idősebbek körében is. Továbbtanulás, jobb munkahelyen való elhelyezkedés, külföldön tartózkodás, mind-mind a helyesen és magabiztosan beszélt nyelven múlhat.

Érdemes leszögezni, hogy nyelvet tanulni mindenkinek ajánlott, hiszen, ha konkrét cél nincs is vele, akkor is bele-belefutunk mindennapi szituációkban idegen nyelvű szavakba, kifejezésekbe, ahogy a világ szépen halad a multikulturalitás felé.

Vannak olyanok, akiknek viszont kifejezetten ajánlatos elkezdeni az angol tanulást

Kik ők?
általános és középiskolás tanulók, akik minél előbb szeretnének magabiztosan idegen nyelvet beszélni
• általános iskolás tanulók, akik kéttannyelvű középiskolába készülnek
• érettségi előtt állók (főleg, ha emelt szintű angolt szeretnének)
• egyetemre, főiskolára készülő fiatalok
• azok, akik munkájukból kifolyólag, vagy éppen egy lehetséges előrelépés reményében fontos, hogy jól tudjanak kapcsolatot tartani angol nyelven szóban és írásban egyaránt
• szakmai nyelvet tanulóknak
• azok, akik szeretnék kézhez kapni a diplomájukat, de nincs még nyelvvizsgájuk
• akik sokat utaznak munkájukból, hobbijukból kifolyólag

Miért nagyon fontos a fiatalok körében, hogy minél előbb konkrét lépéseket tegyenek az angol tanulás terén?

Általános és középiskolás tanulók: Sajnos azt le kell szögeznünk, hogy a jelenlegi általános és középiskolás angol oktatás nem biztos, hogy önmagában elegendő egy sikeres középfokú nyelvvizsgához, így érdemes más megoldások után nézni. Viszont, minél hamarabb le van tudva a nyelvvizsga, annál több idő szabadul fel más tevékenységek számára.
Egy 14-15 éves fiatal már könnyedén le tud tenni egy középfokú nyelvvizsgát. Így számos előnyhöz jut, mint például a felmentés az iskolai angol órák alól.
Ha megvan a nyelvvizsga, az érettségi előtt már viszonylag kevés energia ráfordítással fel lehet frissíteni a tudást, vagy, ha emelt szintű angol érettségit szeretne valaki, akkor a középfokú nyelvvizsga egy jó alap a továbbiakhoz.

Az érettségi időszaka minden fiatal életében komoly kihívás, miért ne könnyítenék meg a dolgukat, ha tehetik? Bőven elég lesz a kötelező tárgyak és az emelt szintű tárgyból az érettségire való készülés, elhihetjük.

Azok, akik egyetemre készülnek: Ahogyan azt az Eduline már 2 éve megírta,

2020-tól az egyetemi felvételi elengedhetetlen követelménye lesz egy tárgyból emelt szintű érettségi ÉS A NYELVVIZSGA!

Míg korábban a fiataloknak volt pár év haladéka, és ráértek az egyetem alatt is nyelvet tanulni, figyelve arra, hogy az államvizsga előtt meglegyen a nyelvvizsga bizonyítvány, ez a lehetőség sajnos már nem él, ha valaki a felsőoktatásban szeretne tovább tanulni.
Nekik a határidő a mindenkori felvételi év májusa. (Pl: aki 2020. szeptemberben akarja megkezdeni az egyetemet, annak az utolsó nyelvvizsga lehetőség előtte: 2020. május)

Ezek ugyanis azok a nyelvvizsgák, amik még bele tudnak számítani a felvételibe.

Nem kell azonban kétségbe esni, mert a MySchool csapata mindenben a tanulók segítségére van, hogy elérjék a céljaikat, amiket az angol tanulás kapcsán kitűztek maguk elé!

Profi tanárok, kedvező óradíjak, egyéni ütemű haladás, melyben te írod a saját órarended, hatékony oktatási módszer, barátságos környezet.

Tudj meg többet arról, hogy milyen lehetőségeid vannak nálunk, keresd oktatásszervezőinket és kezdj el angolul tanulni, akár még ma!